Bel voor vragen +31 628665679

***    Gratis verzenden (NL) vanaf € 20    ***

Ik maak sieraden in mijn eigen atelier.

Diamant .. echt of niet echt?

Diamant echt of niet echt ? Diamant niet echt ?Je hebt een prachtige hanger met diamant cadeau gekregen. Of uit een erfenis van een oude tante krijg je een leuke ring met een mooie fonkelende edelsteen. Of je hebt op straat een ring gevonden. Waarvan jij denkt dat er een best wel eens een diamant in zou kunnen zitten. Dus nu vraag jij je af of dat de diamant nou wel echt of toch nep is. Met andere woorden; Je hebt je twijfels over de echtheid van de Diamant in jouw sieraad? Diamant niet echt ?

Dat kan heel vervelend zijn. Je hebt het sieraad namelijk de hele dag om en iedereen kijkt er vol bewondering naar. Ondanks dat het sieraad mooi erg is, verliest de edelsteen meer en meer van zijn schittering en je gaat steeds meer twijfelen .. Diamant niet echt ?

Daarom heb ik voor jou een aantal tips om te kijken of jouw Diamant echt is!

 

juweliers-loupe-online-kope
Diamant loupe kopen ? [klik hier]
 • Facetranden

  Als je goede ogen hebt of een vergrootglas kun je zien of een diamant echt is of niet: als je naar de facetten kijkt, en deze zijn onbeschadigt, dan is de kans groot dat jouw diamant een echte diamant is. Door het dragen van de steen in een sieraad zullen er normaal geen beschadigingen op komen. Diamant is het hardste mineraal op deze wereld.
  Bij een imitatie kan dit wel het geval zijn.

 • Insluitselen

  Let op: Voor deze test is het van belang dat je het sieraad en de edelsteen goed reinigt !
  Je hebt voor deze test bij voorkeur een juweliers loupe of zelfs een microscoop nodig om de Diamant nader te bestuderen. We gaan het binnenste van de diamant bestuderen op natuurlijke oneffenheden. Die je kunnen vertellen of je diamant echt is. Zoals ik al aangaf is een Diamant een natuur product. En  omdat in de natuur slechts zelden iets perfect is. Is een insluitsel of een imperfectie in jouw Diamant een goede aanwijzing dat het echte natuurlijke edelsteen betreft.

 • Kleur

  De mooiste kwaliteit Diamanten zijn kleurloos transparant. Maar omdat diamant een natuur product is zijn niet alle Diamanten kleurloos. Sommige diamanten geven een fluorescerend blauw wanneer je ze onder ultraviolet licht houdt. Dus wanneer je jouw Diamant onder een fluorescerende lamp houdt. En de Diamant licht blauw op. Dan is het vrijwel zeker dat jouw edelsteen een echte Diamant is.

 • Keurtekens

  Jouw sieraad niet voorzien is van een keur-stempel? Dan kan het zijn dat het niet eens van edelmetaal gemaakt is. Maar het kan ook zijn dat de stempel door een reparatie verloren is gegaan.
  Alleen de keurtekens die door een van de twee waarborg instanties zijn afgeslagen. Of buitenlandse keurtekens die door deze instanties erkend worden geven zekerheid.
  Voor meer informatie kijk op: http://www.waarborg.nl/

 • Diamant Certificaat

  De beste manier om met zekerheid te zeggen of een diamant echt is is door het papierwerk te controleren en met de taxateur te praten. Certificering verzekert je dat de steen door experts is “goedgekeurd”. Bewijs is vooral heel belangrijk als je de steen koopt zonder hem eerst te bekijken, zoals van internet.
  Als je geen certificaat hebt. Kun je er wel een laten maken voor jouw Diamant. Kosten variëren afhankelijk van het soort rapport dat je wilt laten maken. (Indicatie = vanaf 75 euro)

 • Kras test

  Wanneer je met een diamant over een spiegel gaat en een kras achterlaat .. Is dit  geen goede manier is om een diamant op echtheid te testen !!
  Deze manier is niet zo betrouwbaar, want ook een nepdiamant kan een kras achterlaten.
  Daarnaast heb je kans dat je jouw sieraad beschadigt.

 • Expert inschakelen

  Als je nu nog twijfelt over de echtheid van jouw diamant. En je bent niets wijzer geworden na het lezen van dit artikel. Diamant niet echt ? Dan zou ik je aan willen raden om een professional naar te laten kijken. Zelfs juweliers en goudsmeden hebben soms een apparaat, de zgn. Diamant-tester, voor nodig om een goede beoordeling te kunnen maken. Uiteraard wil ik graag naar jouw Diamant kijken. En zal daar geen kosten voor in rekening brengen.

Witgouden ring met Diamant. Diamant niet echt ?Maak een afspraak

  Uw naam *

  Uw e-mail *

  Uw telefoonnummer

  Uw bericht

  * Verplicht in te vullen.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   

   

  One comment

  1. Dank je voor deze tips. Dit heeft mij gesterkt om de ringen toch te bestellen, hoewel ik er eerst wat sceptisch tegenover stond.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis verzending (NL)

  Voor orders vanaf € 20

  14 dagen bedenktijd

  Met geld terug garantie

  Snelle levering

  3 tot 4 werkdagen

  100% veilig betalen

  PayPal / MasterCard / Visa

  © Copyright 2019 Ontwerpen en foto’s zijn eigendom van Wim van Geel.