H

Edelsmederij Haarlem

Bij Edelsmederij Wim van Geel gevestigd in Haarlem bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar bijzondere sieraden.

In Haarlem maak ik de sieraden in mijn eigen atelier. Vrijwel dagelijks creëer ik een uniek sieraad in mijn edelsmederij Haarlem. Zoals je kunt denken is mijn werk een van de weinige ambachtelijke beroepen waarbij het product van begin tot einde door mij zelf gemaakt kan worden. Doorgaans maak ik sieraden voor de verkoop in mijn webshop. Hier vindt u dan ook een ruim assortiment aan handgemaakte sieraden.

Daarnaast maak ik ook sieraden in mijn edelsmederij op bestelling. Ik begin altijd eerst met het ontwerp. Want de basis van een goed sieraad is natuurlijk een goed doordacht design.
Wanneer ik een sieraad in opdracht mag maken. Dient de ontwerpschets of tekening van het sieraad altijd twee doelen. Ten eerste geeft de tekening de klant waar ik het sieraad voor mag maken een goed beeld van hoe het sieraad er uit zal gaan zien. En ten tweede is het voor mij een goede werktekening. Waarop ik af kan lezen wat de verhoudingen zijn, hoe groot de edelstenen moeten zijn, etc. En tijdens het maken van het ontwerp denk ik al na over hoe het sieraad gemaakt moet worden.

Bij het bespreken van het ontwerp en vaak al voordat de ontwerptekening gemaakt is geeft ik een prijsindicatie. Belangrijk want ik wil niet dat mijn klanten voor verrassingen komen te staan.
Het maken van een ontwerp is altijd vrijblijvend. En hiervoor breng ik ook geen kosten in rekening. Uiteraard bent u ook van harte welkom om een offerte of second opinion aan te vragen voor een reparatie aan een bestaand sieraad. Door mijn jarenlange ervaring en expertise kan ik u goed adviseren. En ben ik in staat vakkundig reparaties uit te voeren.

Heeft u een vraag? Neem contact met mij op! Ik ben bereikbaar op 06 28665679 (ook whatsapp !) of vul het contactformulier in.

G

14k Massief Goud

Goud is een edelmetaal dat niet verkleurt omdat het het minst reactieve metaal is. Voor onze sieraden gebruik ik het liefst 14 karaat warmgeel. Deze 14k legering geeft onze stukken hun mooie, diep gele tint. Dit goud is ook erg duurzaam; het krast minder en buigt of verslijt niet zo gemakkelijk als 18k.

c

Categoriën

Voor uw gemak hebben de sieraden ondergebracht ik categoriën.

B

Best verkocht

Z

Zilver

925 Sterling Zilver is een legering van 92,5% puur zilver en 7,5% koper.

D

Diamanten

De diamanten die we in onze sieraden zetten zijn doorgaans briljant geslepen. En indien het er niet bij staat van een mooi heldere kwaliteit en zuiverheid.

Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke diamanten die wij recyclen uit oude sieraden.

Naast de natuurlijke diamanten kunnen wij u ook Lab-grown diamanten leveren.