Bel voor vragen +31 628665679

***    Gratis verzenden (NL) vanaf € 20    ***

Ik maak sieraden in mijn eigen atelier.

Waarom worden Parels geel ?

Uw Oma heeft gele Parels !

Het is waar ! Kijk maar eens naar de gele parels in haar juwelenkistje en u zult het zien !
Wat vroeger een mooie witte parel ketting, is nu een nare gele, rook-kleurige, gekleurde parelketting !
gele parels van oma

Wat gebeurde er met haar Mooie Witte Parels ? Waarom zijn ze van kleur verandert ? Zijn ze wel echt ?  Oma draagt toch geen imitatie ?

Laten we het uitzoeken …

Parels zijn organische

Ten eerste, een parel is een natuur product. Ze groeien in het water. Als er een kleine verontreiniging of parasiet in de Oester of mossel terecht komt. Zal deze er een omhulsel van conchyne (organische hoornstof’) omheen gaan vormen.  Na verloop van tijd, wordt dit conchyne groter en dikker als de lagen opgebouwd en vormen een mooi uitziende Parel. En dat is hoe Parels ontstaan !

Parel-in-oesterU zult misschien wel hebben gemerkt dat ze baat hebben bij oliën en vloeistoffen waarmee ze in contact komen. De oliën uit je lichaam worden daadwerkelijk geabsorbeerd in de buitenste schil van de Parel, hydrateren hen, en zorgen dat ze harder glanzen !

Het probleem is echter wanneer de Parel geen oliën meer kan absorberen. Bijvoorbeeld wanneer de een parelketting wordt opgeslagen in een doosje of juwelenkistje, zoals bij je oma, ze eigenlijk uitdrogen. Het maakt niet uit als je je Parelsnoer netjes opbergt of ze in een doek rolt om ze te beschermen. Sterker nog als je ze in een doek rolt drogen sneller uit! Het is niet het gebrek aan bescherming dat ze doodt … Het is gewoon het gebrek aan oliën!

Oliën zijn van levensbelang voor een Parel!

Parelen netjes 20 jaar in juwelenkistje bewaren zal slechts tot gevolg hebben dat die mooie pareltjes uitdrogen. Het zorgt ervoor dat ze een groezelige, smerige, rokerige,  gele kleur krijgen! En zodra die Parels geel zijn, zullen ze nooit meer wit worden.

(Let op: Er zijn ook Parels die van nature geel zijn. Deze zijn geel van kleur, gemaakt door de natuur zijn, maar dat Geel is meer als een crème-kleur geel en niet het rokerige geel gekleurd.!)

Eigenlijk kunnen we dus stellen wanneer de Parels te lang niet gedragen worden, ze helaas verkleuren.
En zie je een geel parelsnoer ? Wie weet wanneer de ketting voor het laatst is gedragen .. ?

Parels worden broos door ze niet te dragen

Het is niet alleen zo dat de Parels een lelijke gele kleur krijgen wanneer je ze niet draagt. Maar de huid kan broos worden en letterlijk beginnen af te chippen en breken rond de gaten. Het proces dat gaande is is opdrogen en sterven, de korst breekt af!

Zijn gele Parels nep ?

Soms krijg ik van een dame het parelsnoer van haar grootmoeder te zien met de opmerking: “Ik dacht dat dit een echt parelsnoer is !?”
Vaak zijn ze toch echt. Maar gewoon verkleurd !
Mensen denken dat als ze echt zijn ze niet verkleuren.  Want :”Als ze verkleuren moeten ze wel nep of synthetisch zijn !”
Maar niets is minder waar. Ze zijn wel echt … imitatie of synthetische parelkettingen zullen minder makkelijk verkleuren.

De enige manier om echte parels niet oud te laten worden, uit te laten drogen of van kleur te laten veranderen is om ze te dragen!

Draag uw Parelsnoer !!

Draag ze minstens een keer per maand. De Parel zal genieten van de oliën van je huid en het zal hen laten glanzen.
De Parels zullen mooi blijven voor altijd … Zolang je niet vergeten om ze te dragen!

Meer informatie is te vinden op de onderstaande websites±

https://nl.wikipedia.org/wiki/Parel

Ik hoop dat u wat wijzer bent na het lezen van dit artikel. Mocht u een vraag of opmerking hebben ? Dan nodig ik u uit een reactie te plaatsen op deze pagina of een email te sturen. Ik kijk uit naar uw reactie ..

  Uw naam *

  Uw e-mail *

  Uw telefoonnummer

  Vraag of Opmerking

  * Verplicht in te vullen.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis verzending (NL)

  Voor orders vanaf € 20

  14 dagen bedenktijd

  Met geld terug garantie

  Snelle levering

  3 tot 4 werkdagen

  100% veilig betalen

  PayPal / MasterCard / Visa

  © Copyright 2019 Ontwerpen en foto’s zijn eigendom van Wim van Geel.