Bel voor vragen +31 628665679

***    Gratis verzenden (NL) vanaf € 20    ***

Ik maak sieraden in mijn eigen atelier.

Het magisch edele gesteente

Door mijn werk kom ik vaak in aanraking met edelstenen. En ik zal u vertellen, het magische moment dat ik voor het eerst een edelsteen met een loupe (vergrootglas) ging bekijken. Heeft mij doen besluiten meer over edelstenen te leren. Ik heb dan ook een edelsteen diploma behaald en weet inmiddels meer dan de gemiddelde goudsmid over edelstenen.

Er valt zo verschrikkelijk veel te vertellen over edelstenen, dat ik serieus niet weet waar te beginnen.

Een goed begin is u te vertellen over hoe de waarde van een edelsteen bepaald wordt.

indstriele diamant
Industriële diamant

Dit is zoals met zoveel dingen een kwestie van vraag en aanbod. Er worden verschrikkelijk veel edelstenen gewonnen uit moeder aarde. Maar omdat het hier om een natuurproduct gaat. Is het overgrote deel van de edelstenen dat gevonden wordt, niet echt van een top kwaliteit. Om u een voorbeeld te geven:  Jaarlijks wordt 169 miljoen karaat diamant gewonnen, waarvan zo’n 80% (ongeveer 135 miljoen karaat of 27 ton) industriële diamant is. Deze industiële diamant is niet geschikt om in sieraden te verwerken. (bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Diamant)

De waarde van een edelsteen word naast de zeldzaamheid ook bepaald door de kwaliteit. Hierbij spelen zuiverheid, kleur, slijpsel en grootte een zeer belangrijke rol.

En tenslotte speelt de hardheid of duurzaamheid van de edelsteen vaak een rol. Dit heeft iets te maken met de kosten voor het slijpen. Hoe harder de edelsteen, hoe langer men bezig is met het slijpen. En als deze edelsteen harder is blijft hij ook langer mooi.

Als conclusie kunnen we dus zeggen. Belangrijke factoren bij het bepalen van de waarde van een edelsteen zijn:

  • Zeldzaamheid
  • Kwaliteit (zuiverheid, kleur, slijpsel, grootte)
  • Hardheid

Zoals ik al aangaf is er over edelstenen heel wat te vertellen. Dus ik zal in de toekomst enkele edelstenen in de spotlight zetten.

voor al uw vragen over edelstenen kunt u bij mij terecht.  Ook als u op zoek bent naar een speciale edelsteen of bepaald slijpsel, dan kan ik u daar waarschijnlijk mee helpen.  Mail mij op wim@wimvangeel.nl of bel naar 0628665679.

het magische edele gesteente
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending (NL)

Voor orders vanaf € 20

14 dagen bedenktijd

Met geld terug garantie

Snelle levering

3 tot 4 werkdagen

100% veilig betalen

PayPal / MasterCard / Visa

© Copyright 2019 Ontwerpen en foto’s zijn eigendom van Wim van Geel.