Inspiratie

Soms als ik voor iemand een nieuw sieraad mag maken heeft men geen flauw idee hoe dit sieraad er uit mag gaan zien. Laatst maakte iemand de opmerking. “Daarvoor komen wij bij de vakman. Jij hebt vast wel originele ideen. “ En ze had natuurlijk helemaal gelijk.

Want naast de ambacht is het creatieve proces zeker zo belangrijk.
Maar waar haal je dan je inspiratie vandaan ?

Kijken
Een heel belangrijk aspect van ontwerpen en vormgeving in het algemeen is kijken. Heel simpel, kijk om je heen en ziet allerlei vormen, structuren, kleuren en kleurcombinaties die je gebruiken kunt.

Wees creatief !
Dat klinkt al een stuk ingewikkelder hè ?
En toch is dit ook niet zo moeilijk hoor. Ik noem dit ook wel spelen met vormen. Je kunt vormen namelijk uitrekken, combineren, deels gebruiken. En als het niet naar het zin is begin ik gewoon overnieuw. Vaak maak ik gebruik van een papier en potlood of pen. Maar ook heel vaak heb ik een stuk metaal (draad, plaat, ring) in mijn handen. En bedenk ik ter plaatse wat ik ermee wil doen.

Herhalen
Zoals met zo veel dingen. Je wordt pas echt goed in iets door het veel te doen.

Het ontwerpen van sieraden is zeker iets dat je leren kunt. Toch zal dit voor de een heel natuurlijk gaan en zal de ander er wat moeite mee hebben. Drie punten zijn van belang tot het komen van nieuwe ideen.

Sieraad laten ontwerpen ?

Zelf gebruik ik graag vormen of elementen uit de natuur. Zoals bloemen, bladeren, etc. Om vormen uit te halen die ik vertaal naar sieraden. Maar soms zie ik een foto in een tijdschrift of een vorm in een auto o.i.d. Insipratie kan overal vandaan komen. De truc is om het te gebruiken.

Tot slot wil ik je graag aanmoedigen om eens vaker goed om je heen te kijken. En stil te staan bij iets dat je mooi vindt.
Dat is het mooie van het ontwerpen. Als je de tijd neemt om te kijken zul ontdekken dat er zo veel moois te zien is.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wilt u vrijblijvend een sieraad laten ontwerpen ? Of heeft u vragen.
Stuur me een bericht. Of laat een reactie achter op deze pagina.
Dan neem ik kontakt met u op.

Vergelijkbare berichten